Proprietăți cosmetice Uleiul de Avocado Nicholas Philbylogoheadermic

Pentru tratamente ale pielii:
O sursă bogată de vitamina A și D, uleiul de avocado este ușor absorbit de piele și hidratează în profunzime, ceea ce îl recomandă ca un ingredient de bază în produsele pentru îngrijirea pielii mature sau uscate.
Uleiul de avocado este bogat în sterolini, substante reputate pentru efectul lor de a atenua cicatricile și petele produse de vârstă sau de expunerea la soare. Uleiul de avocado mărește în mod seminificativ și superior altor uleiuri vegetale, producția de colagen din piele, care, se diminuează în cantitate odată cu vârsta, ducând la îmbătrânirea pielii și apariția ridurilor.
avocado-cosmeticaAre efecte emoliente asupra țesuturilor neelastice și întărite ale pielii, fiind considerat remediul perfect pentru bătături. Uleiul de avocado penetrează pielea mai bine decat orice alt ulei din plante. Având minunate proprietăți emoliente și regenerante, uleiul de avocado este folosit adesea pentru tratarea unor probleme ale pielii precum psoriazisul sau eczema.
Tot el este o bază excelentă pentru tratarea acneelor, dermatitelor, accelerând procesul de vindecare al pielii.
Uleiul de avocado are un rol esențial în cresterea și hrănirea firului de păr.
^